movienews

Információk, DVD megjelenésekről, valamint mozifilmekről, TV-sorozatokról

Friss topikok

  • ipartelep: Ez a film a zsidó kulturális utalások nélkül (és azokkal együtt) is teljesen érthető, és élvezhető... (2010.12.17. 13:08) Egy komoly férfi: Michael Stuhlbarg interjú
  • alegna21: Az Anne Shirley-sorozat rajongóinak íme egy karácsonyi kiadvány: Anne karácsonya "A máig friss tör... (2010.12.03. 09:37) Anne és a Zöld Orom DVD-n
  • : hmm... engem sjunkie-n leszóltak, mert azt írtam, hogy pofátlanság 6E ft-ot elkérni a 10 éves Férj... (2010.03.24. 19:19) Chuck 1. évad DVD-n
  • Médiageci: @zsollancs: Kösz, így tudtam dönteni az egylemezes mellett. Válság van. (2009.12.03. 21:22) Becstelen Brigantyk DVD és BD
  • CliffBarnes (törölt): Nem a filmnek szolo komment. Mi a halalnak kell ilyen trailereket csinalni? Szerintem ebben a 98 m... (2009.11.21. 00:22) Armored feliratos trailer

Linkblog

Hirdetés

 

Hirdetes

Megvan a Warner DVD-k forgalmazója

2009.09.11. 23:38 | movienews | Szólj hozzá!

 

 

 

 

 

Amikor augusztus végén a Fórum Home Entertainment (FHE) bejelentette, hogy technikai csúszás várható az általuk forgalmazott Warner DVD-k és Blu-ray lemezek megjelenéseiben, már felvetettük, hogy forgalmazóváltás van a láthatáron. Az FHE még aznap bejelentette, hogy a Warner Bros. nem hosszabbítja meg a FHE-vel megkötött forgalmazási szerződést. Így 2009. szeptember 01-től nincs hivatalos forgalmazója Magyarországon a Warner kiadványoknak.

Tudtuk, hogy a helyzet nem fog egyik napról a másikra megoldódni, a kérdés csak az volt, hogy a Warner milyen megoldást fog választani. Leszerződik egy másik magyarországi forgalmazóval vagy pedig más utat választ?

A Warner az általunk is valószínűbbnek tartott második eshetőségben gondolkodik, és sem az InterCom-mal, sem a Select '86 Kft-vel nem szerződik.

A Warner a mai napon egy közleményt adott ki, melyben örömmel jelenti be, hogy a román illetőségű Pro Video lesz a hazai Warner filmek forgalmazója.

Örülhetnénk is, hogy ilyen hamar lerendeződik az ügy, azonban némi üröm van az örömben: a bejelentés elsőre pozitívnak tűnik, de ha jobban megnézzük, a helyzet koránt sem olyan bíztató.

A Pro Videoról tudni kell, hogy a Pro TV média csoport tagja, amelynek összesen hét országban vannak érdekeltségei a média minden területén.

A mostani bejelentés több kérdést és problémát vet fel. Az egyik és talán a magyar DVD piacot nézve legkomolyabb probléma az a szinkron. Ugyanis a román DVD felhasználók többsége egyáltalán nem szereti a szinkront, sőt! Ellenben nálunk az, hogy szinkron van-e az adott lemezen vagy nincs, sokban befolyásolja a vásárlásnál a felhasználó közönséget. Hogy ez jó avagy sem, az nézőpont kérdése.

Az új licenctulajdonos, még egy hazai nagykereskedővel vagy viszonteladóval sem vette fel a kapcsolatot, így azt sem lehet tudni, hogy esetleg saját irodán keresztül fogja-e értékesíteni a megjelent DVD és Blu-ray lemezeket, vagy pedig valamelyik hazai nagykereskedőn keresztül próbálja a filmeket a vásárlókhoz eljuttatni.

Ez a váltás az árkategóriákat is érintheti, mert Romániában ugyan az új megjelenések nagyjából a hazai árszínvonalon mozognak, viszont a Blu-ray lemezek a hazainál 1.000-2.000 forinttal drágábbak.

Bár az is lehet, hogy félelmeink alaptalanok és a Pro Video hazai szakemberekkel hozza létre magyarországi fióktelepét, akik ismerik a hazai piacot és annak különlegességeit, és megpróbálják a licenctulajdonoson 'átverni’ azokat a feltételeket, melyeket a FHE eddig is biztosított a magyar felhasználóknak.

Meglátásunk szerint még legalább 2-3 hónapig nem fogunk új Warner DVD és Blu-ray lemezekkel találkozni a magyar piacon.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása