movienews

Információk, DVD megjelenésekről, valamint mozifilmekről, TV-sorozatokról

Friss topikok

  • ipartelep: Ez a film a zsidó kulturális utalások nélkül (és azokkal együtt) is teljesen érthető, és élvezhető... (2010.12.17. 13:08) Egy komoly férfi: Michael Stuhlbarg interjú
  • alegna21: Az Anne Shirley-sorozat rajongóinak íme egy karácsonyi kiadvány: Anne karácsonya "A máig friss tör... (2010.12.03. 09:37) Anne és a Zöld Orom DVD-n
  • : hmm... engem sjunkie-n leszóltak, mert azt írtam, hogy pofátlanság 6E ft-ot elkérni a 10 éves Férj... (2010.03.24. 19:19) Chuck 1. évad DVD-n
  • Médiageci: @zsollancs: Kösz, így tudtam dönteni az egylemezes mellett. Válság van. (2009.12.03. 21:22) Becstelen Brigantyk DVD és BD
  • CliffBarnes (törölt): Nem a filmnek szolo komment. Mi a halalnak kell ilyen trailereket csinalni? Szerintem ebben a 98 m... (2009.11.21. 00:22) Armored feliratos trailer

Linkblog

Hirdetés

 

Hirdetes

Spielberg és Crichton még egyszer utoljára együtt

2009.08.27. 16:04 | movienews | Szólj hozzá!

Steven Spielberg és a DreamWorks filmet tervez készíteni Michael Crichton Pirate Latitudes című, idén november 24-én poszthumusz megjelenő regényéből, amit az író nem sokkal a halála előtt fejezett be.

USA Today szerint a DreamWorks már David Koepp forgatókönyvírót is felkérte a közreműködésre, aki előzőleg Crichton számos megfilmesített regénye közül, a Jurassic Park és annak folytatásán, Az elveszett világ forgatókönyvén is dolgozott már Spielberggel együtt. A stúdió ügyvezetőjének nyilatkozata szerint "Ez a közös munka újraegyesíti mindhármójukat és elkötelezettségüket a nagyszerű kalandfilmek iránt. Csakúgy mint a régi szép időkben."

Spielberg és Crichton a 70-es évek óta legendás jóbarátok voltak, többször is dolgoztak együtt: nevükhöz fűződik a fenti filmeken kívül többek között a Twister és a Vészhelyzet tévésorozat egyes epizódjai is.

"Michael és én majdnem két évtizedig dolgoztunk együtt. Ha egy Michael Crichton könyvből vagy forgatókönyvből készítettem filmet, tudtam, hogy jó kezekben vagyok. Michael is ugyanígy érzett, és szeretnénk remélni, hogy még mindig így érez" - mondta Spielberg. "Michael egy olyan magával ragadó történetet írt meg, amelyről már elsőre látszik, hogy mindenféleképpen a vásznon a helye" - folytatta a regényről szólva.

A kalóztörténet a 17. századi Karib-tenger térségébe kalauzol el minket, pontosabban Jamaica szigetére, ahol egy Edward Hunter nevű kalóz szövetkezik Jamaica kormányzójával, hogy együttes erővel lerohanjanak egy kincseket szállító spanyol gályát. A könyvkiadó szerint a regény korhű és realisztikus, teljes mértékű betekintést enged a kalózok valódi világába. Részletesen bemutatja továbbá az Újvilág, a Karib-tengeri szigetek és Spanyolország feszültségekkel teli kapcsolatát is.

Mivel a Disney 2011-re tervezi a nagysikerű A Karib-tenger kalózai folytatását, a kérdés adott: vajon a DreamWorks szembemegy-e velük egy másik kalózos mozi piacra dobásával?

A DreamWorks ügyvezetője úgy nyilatkozott, hogy Crichton regénye teljesen más, sokkal komolyabb hangvételú, mint az inkább fantasy stílusú és kissé szarkasztikus Jack Sparrow történetek. De ettől függetlenül a DreamWorks először megvárja Koepp forgatókönyvét és csak utána dönt, hogy belefog-e egyáltalán a további előkészületekbe. "Csak akkor foglalkozunk vele tovább, ha a film önmagában is csodálatosan megállja a helyét, és semmilyen szinten nem ütközik a Disney filmjeivel."

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása