movienews

Információk, DVD megjelenésekről, valamint mozifilmekről, TV-sorozatokról

Friss topikok

  • ipartelep: Ez a film a zsidó kulturális utalások nélkül (és azokkal együtt) is teljesen érthető, és élvezhető... (2010.12.17. 13:08) Egy komoly férfi: Michael Stuhlbarg interjú
  • alegna21: Az Anne Shirley-sorozat rajongóinak íme egy karácsonyi kiadvány: Anne karácsonya "A máig friss tör... (2010.12.03. 09:37) Anne és a Zöld Orom DVD-n
  • : hmm... engem sjunkie-n leszóltak, mert azt írtam, hogy pofátlanság 6E ft-ot elkérni a 10 éves Férj... (2010.03.24. 19:19) Chuck 1. évad DVD-n
  • Médiageci: @zsollancs: Kösz, így tudtam dönteni az egylemezes mellett. Válság van. (2009.12.03. 21:22) Becstelen Brigantyk DVD és BD
  • CliffBarnes (törölt): Nem a filmnek szolo komment. Mi a halalnak kell ilyen trailereket csinalni? Szerintem ebben a 98 m... (2009.11.21. 00:22) Armored feliratos trailer

Linkblog

Hirdetés

 

Hirdetes

Szalmakutyák remake

2009.08.18. 11:26 | movienews | Szólj hozzá!

 

Hollywoodban remake-láz dúl: az utóbbi hetekben, hónapokban szinte csak régi nagy sikerek feldolgozásaival találkozik az ember. Itt az egyik legújabb:

 

A Dustin Hoffman főszereplésével 1971-ben bemutatott Szalmakutyák című film remake-jét idén augusztusban kezdik forgatani az USA-ban. A forgatókönyvíró-rendező, Rod Lurie facebookján tegnap hozta nyilvánosságra, hogy az eddig már leszerződetett James Marsden (X-Men, 27 idegen igen), Kate Bosworth (Superman visszatér, 21 – Las Vegas ostroma) és Alexander Skarsgard (True Blood) mellé James Woods és Dominic Purcell is csatlakozhat a szereplőgárdához.

 

 

Az eredeti Szalmakutyák anno óriási vihart kavart a 70-es évek mozgóképes világában, hiszen a vásznon tombolt az erőszak: a Gordon Williams The Siege of Trencher's Farm (A Trencher-farm ostroma) című könyve alapján készített film története szerint David Sumner (Dustin Hoffman) matematikus és felesége Amy (Susan George) a rohanó amerikai világ elől egy kis angol falucskába költöznek, ahol Amy a gyerekkorát töltötte. Egy gyönyörű nagy házat kezdenek el felújítani a faluban, ahol azonban konfliktusba keverednek a falu lakóival, akik nem akarják befogadni Sumnert, a feleségét viszont állandóan zaklatják. Úgy.

   

 

 

 

 

 

 

  Egy napon elszakad a cérna, amikor Sumner távollétében Amyt megerőszakolják, és a falu félnótása is az ő házukban keres menedéket a falusiak elől. Az ellentétek brutális erővel csapnak össze, amikor a falu lakói ostromolni kezdik a farmházat az utált félbolond miatt. Azonban Sumner mindenáron meg akarja védeni a családját és a házat is.

 

A film nyílt erőszakossága nagyon megosztotta az akkori kritikusokat, de egy jó filmnek ez az ismérve. Mármint a megosztottság.

 

A Rod Lurie által átdolgozott forgatókönyv alapján csak a helyszín és a szereplők változnak némileg: Sumner (akit James Marsden alakít) most a sztori szerint forgatókönyvíró lesz, aki nyugalomra vágyik egy munka befejezéséhez. Ezért színésznő feleségével (Kate Bosworth) annak gyerekkori lakhelyére, egy poros kisvárosba költöznek a Mississippihez. Alexander Skarsgard a feleség volt középiskolai barátját alakítja majd, tehát valószínűleg ő lesz az erőszakoló.

 

Arról egyelőre nincs hír, hogy James Woods (Salvador, Casino) és Dominic Purcell (A szökés) milyen karaktereket fognak megformálni a filmben, azonban mi Woods-ot egy fővezér-, főgonosz-, főbrutál-, -sheriffnek jelölnénk. Purcell meg lehet a bolond.

 

 

 

A kérdés még az, hogy vajon lehet-e akkora átütő hatással ez a film a lassan erőszakra immunis XXI. századra, mint az eredeti volt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása